Rušenje

Rušenje

Pri podjetju KALDOR nudimo strokovno izvedbo vseh rušitvenih del vključno z odvozom in ekološko odgovorno deponacijo odpadnega materiala. Z našimi izkušenimi sodelavci vam hitro in varno izvedemo rušenje in odstranjevanje vseh ali le posameznih delov objekta.

Pri prenovi stavb se rušenju, četudi le posameznih delov, ne moremo izogniti. Podjetje KALDOR lahko za vas izvede rušenje vseh nadzemnih in podzemnih delov objektov, pri čemer se za rušenje uporablja ročno in strojno rušenje, kjer je to potrebno.

Rušenje

Rušenje objekta v veliki meri poteka obratno od postopka gradnje. Začne se z izklopom vseh komunalnih priključkov v objektu, nato sledi demontaža opreme in stavbnega pohištva in tako naprej. Pred rušenjem je prav tako potrebno pravilno podpreti vse nastale odprtine in konstrukcijo. Postopek rušenja se izvaja po stopnjah, kar omogoči tudi odgovorno ločevanje različnih materialov, les, opeka in beton, steklo, plastika in seveda materiale, ki vsebujejo azbest. Pri izvajanju rušenja seveda opravimo tudi iznos in odvoz vsega materiala.

Gradbeno dovoljenje

Prijava začetka gradnje in gradbeno dovoljenje

Po zdaj veljavnem gradbenem zakonu za rušenje hiše ne potrebujemo gradbenega dovoljenja, potrebujemo pa dokumentacijo za odstranitev, ki jo je treba oddati ob obvezni prijavi začetka gradnje.

In tudi tukaj vam lahko pri podjetju Kaldor z našimi strokovnimi sodelavci svetujemo in pomagamo.

Varnost

Varnost

Poleg prijave pa je pri rušenju najbolj pomembna varnost, saj z nepremišljenimi posegi lahko ogrozimo stabilnost objekta in lastno varnost.


Informativne cene

Ker so projekti zelo različni, je za izdelavo ponudbe potreben obisk našega specialista. Kljub temu si oglejte nekaj informativnih cen:

Ročno rušenje: od 25 do 50 EUR/m²

Strojno rušenje: od 65 do 100 EUR/m²